عضو هيات علمي گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر لزوم رعایت بهداشت مواد غذایی و فردی در طول سفرهای نوروزی تاکید کرد .
به گزارش وب دا، دکتر محمد صفریان اظهار داشت: مسافران بهتر است در سفرهاي نوروزي از غذاهاي سالم كه احتمال فساد آن كمتر است استفاده كنند تا با خطر كمتري مواجه شوند.
وي با اشاره به مصرف غذا در رستورانها، اظهار داشت: در زماني كه افراد در رستوران حضور مييابند بايد به جنبههاي بهداشتي رستوران مربوطه توجه كنند و حتيالمقدور در رستورانهاي بين راهي از مصرف غذا خودداري كنند.
مدير گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشكي مشهد افزود: در زمان سفرهاي نوروزي كودكان و سالمندان جزو گروههاي پرخطر هستند كه بايد به تغذيه، مصرف آب آشاميدني سالم و ساعات خواب آنها توجه كافي داشت.
اين متخصص تغذيه در ادامه خاطرنشان كرد: در زمان اسكان در مسافرخانه و يا هتل بايد به بهداشت محيط خود توجه كرد كه از عوامل بسيار مهم در پيشگيري از بيماريها محسوب ميشود.
وي با اشاره به اینکه در ایام نوروز مصرف آجيل افزایش می یابد اظهار داشت: آجيل منبع بسيار مغذي و مناسبي محسوب ميشود و مغزهاي آجيل بايد صد درصد سالم باشند و در صورت تغيير مزه آجيل حتي به مقدار كم بايد از مصرف آن جدا خودداري شود زيرا ممكن است باعث ايجاد بيماري شود.
عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنين بر لزوم داشتن برنامه غذايي قبل از رفتن به مهمانيهاي نوروزي تاكيد كرد.
دكتر محمد صفريان اظهار داشت: در ميهمانيهاي متعدد ايام عيد نوروز، مصرف غذاهاي چرب و شيرين بيشتر ميشود و براي افراد داراي رژيم غذايي، قرار گرفتن در ميهمانيهاي متعدد موجب تحريك به استفاده از اينگونه غذاها ميشود.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: بهتر است افراد قبل از رفتن به ميهماني، براي خود برنامه غذايي ترتيب دهند تا در صورت قرار گرفتن در موقعيت خاص در مقابل غذاهاي متنوع بتوانند بر اساس برنامه غذايي خود عمل كنند.
عضو هیئت علمی دانشکاه علوم پزشکی مشهد با تاكيد بر كاهش مصرف نمك، چربي و شيريني تصريح كرد: كاهش مصرف نمك و چربي در تمام ايام حائز اهميت است، اما در ايام نوروز با توجه به وجود انواع مواد غذايي چرب و شيرين بايد مصرف چربي، نمك و شيرينيجات به حداقل كاهش و مصرف سبزي و ميوهها بايد افزايش يابد.